Det började 1987 med att Jan-Olof Liew och Kenth Olofsson, en antikhandlare ifrån Växjö, köpte lokalen som är belägen i Kvarnamåla.

Det hade varit en festplats på 50-talet och artister som Snoddas uppträdde då i lokalen på lördagsdanserna. Lokalen var ganska risig så de satte i gång och renovera.

Och i Maj 1988 var det dags för den första auktionen. Till en början var det rätt svårt att få in tillräckligt med saker för att kunna hålla auktion på.

Och de som kom för att lämna in saker kom inte alltför långväga ifrån. Under år 2000 byggdes en ny auktionskammare i anslutning till den gamla och från och med december samma år har samtliga auktioner hållits där.

Numer ägs företaget som är ett handelsbolag av Jan-Olof och Janet Liew. Och upptagningsområdet har en radie på ca 15 mil, undantag finns givetvis.

Numera hålls 45-50 (49st, år 2002) auktioner per år.

Veckans Auktion

Sön 23 juni kl 11.00 visning lör kl 13.00-14.00 samt sön kl 10.00.

Säljs sterbhus från Växjö samt övrigt gods.
Soffgrupp rokokostil, teakbokhylla, stilbyråar, nyare vitrin/bokskåp, klaffbord, 6-lådig byrå, salongsgrupp, pinnstolar, spegelbyrå, fåtöljer, brunt möblemang gust. stil, björkmöblemang, treskottasängar, barnsäng, damskrivbord, koffertar. Taklampor, golvlampa, förg. väggpendyler, pigtittare, spegel m konsolbord, tavlor bl a Hans
Lindgren. Flera utrop affärsinventarier från lanthandel, plåtburkar, två
speceriställ, träfigurer, div emaljerat, tomtar, matserviser, kaffeservis, mattor, flera utrop handarbeten, ishockeyspel. Åkgräsklippare Partner, flera trälådor bl a sockerlådor, div fiskeprylar bl a kastspön, korgar, konserveringsburkar, gasolkamin, cyklar. Bra glas, porslin, prydnadssaker samt mängder av bra utrop ej här specificerade. Servering, välkomna.

2011-07-06

OBS! Endast tidsbokning vid inlämning av varor. Vid önskemål att lämna auktionsgods var vänlig ring 0706092920 för mer information.

Sociala Medier

Nu finns vi även på Instagram @kvarnamalaauktion samt på Facebook